Hvordan kommer man seg igjennom spedbarnsfasen med våkenetter og lite søvn?

 

Trøttheten man kan oppleve som småbarnsforeldre overgår det meste. Mitt navn er Camilla Målen og jeg vet hva jeg snakker om. Med tre barn har det blitt mye dårlig søvn, og ikke minst lite søvn, for å si det sånn.
Da jeg var gravid med nummer tre så tenkte jeg at dette skulle gå bra, jeg var jo så erfaren ettersom jeg allerede var mamma til to små. Men sånn er det jo ikke. Den lille babyen bestemte seg for at mamma var best døgnet rundt. Og her var det ikke rom for diskusjon! Han ville ikke sove i senga si, ikke på dag og ikke på natt. Om natta skulle han ligge tett inntil meg og ha puppen i munnen, eller ligge med hodet på puppen. Om dagen bar jeg han på magen eller jeg satt med han i fanget. Det var slitsomt for å si det mildt og jeg hadde liksom ikke en løsning på problemet.

 

Da minstemann var et år var jeg i gang med eget firma og et kreativt prosjekt om en verden som jeg kalte Ranaheim. Hovedpersonen her, Eik Stormvind, trengte en vugge som hun kunne legge lille Selje Sommernatt i. Denne vuggen måtte kunne henges opp og kunne tas med på en lett måte. Det var da jeg kom over det som kalles slyngevugge. En liten hendig sak man legger barnet i og så vugger man opp og ned; en god, duvende og søvndyssende bevegelse. Åh, hvorfor hadde ingen tipset meg om dette når jeg gikk rundt med min lille sønn, lammet av trøtthet? En slyngevugge omslutter barnet og gir en følelse av nærhet og trygghet. Tenk hvis jeg hadde hatt en slyngevugge jeg kunne lagt min lille baby nedi, bysset han i søvn og så fått litt pause til mine slitne armer, rygg og hode? Jeg har stor tro på at han ville elsket det!

 

Etter hvert var det flere som ville kjøpe ”en sånn slyngevugge som Eik Stormvind har” til sine egne barn. Og de ville bestemme stoff på slyngevugga selv. Dette var spennende!
Jeg vil veldig gjerne hjelpe deg og ditt barn også til å få en best mulig småbarnsperiode!
Camilla Målen er utdannet treskjærer og har en mastergrad i kulturvitenskap fra universitetet i Bergen. Jobber som selvstendig næringsdrivende og bor i Bergen sammen med mann og tre barn.

Nå har jeg sydd slyngevugger, som har hjulpet slitne foreldre igjennom våkenetter, lite søvn og trøtthet, i flere år. Det er alltid hyggelig å få tilbakemelding fra foreldre som sier at slyngevugga har utgjort en forskjell.

 

Mitt mål er å lage slyngevugger, som ikke bare er funksjonelle, men også flotte å se på. Jeg vil at en slyngevugge fra Camilla Målen Design også skal være et blikkfang der man henger den opp. Rett og slett et lite møbel man kan være stolt av og vise fram.
Logo til Camilla Målen Design.
Lurer du forresten på hvorfor logoen min ser ut som den gjør? Logoen viser Eik Stormvind, mitt lille hjertebarn. Eik Stormvind er Ranaheims datter. I Ranaheim kan trærne hviske til hverandre og fuglene synger sanger som ingen mennesker tidligere har hørt! Du kan lese mer om Eik Stormvind og de andre barna i Ranaheim her.
Eik Stormvind, Bjørk Kvitrebekk og Selje Sommernatt sammen med Gaute Grevling.