Rett før sommerferien så traff jeg fysioterapeut Lydia Boyle. Hun driver Bergen Sports Medicine & Rehabilitation her i Bergen. Lydia er autorisert fysioterapeut og har sin uttdannelse fra Universitetet i Houston Texas, USA. (Doctorate in Physical Therapy – University of Texas Medical Branch). Jeg har lenge ønsket å få en grundig gjennomgang av liggekomforten til slyngevuggene mine av en profesjonell, så det var med stor entusiamse jeg traff Lydia denne sommerdagen.

 

Noen av mine spørsmål til Lydia var: ”Hva tenker du om liggekomforten i mine slyngevugger?”, ”Får små rygger den støtten jeg mener at de får?”. For å finne ut av dette fikk vi låne lille Lola av en snill mamma. Jeg skal innrømme at jeg var litt spent når vi begge gikk til Lolas hus.

Etter å ha observert og undersøkt Lola i slyngevugga, både våken og sovende, gyngende og stille, sa Lydia til meg: ”Dette er veldig bra!”

Etter vårt besøk hos Lola så skrev Lydia en sammenfatning av hennes tanker om slyngevugger og min slyngevugge. Her er et lite utdrag:

”En slyngevugge kan tilby et miljø som jevnere fordeler babyens vekt, og dermed reduserer sjansene for abnormiteter på kraniet (flatt hode). En slyngevugge gir også rom for en naturlig fysiologisk fleksjon av ryggraden, og gir en støttende posisjon for den nyfødte babyen. Riktig liggeposisjon for spedbarn, spesielt for premature babyer, kan påvirke motorisk, sensorisk og nevrologisk utvikling. En støttende liggestilling kan redusere energiforbruket og forbedre den generelle vekst og utvikling”.

”Det er min mening at Slyngevuggen fra Camilla Målen Design er trygg når den er riktig montert og når gitte retningslinjer blir fulgt. Dette produktet kan gi en løsning for beroligende og forbedret søvn og hvile for din nyfødte”.

Hele Lydias tilbakemelding kan du lese her.