Hva er best å bruke i bunnen av slyngevugga, madrass eller saueskinn? Dette er kanskje ikke så lett å ta stilling til når man ikke har brukt en slyngevugge før. Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele litt erfaringer angående akkurat dette med deg.
Noen ønsker å bruke saueskinn fordi de kanskje allerede har kjøpt inn saueskinn til babyen. Dermed så trenger man ikke å bruke penger på madrass, og saueskinnet man allerede har kjøpt får flere bruksområder. Dette er jo veldig bra. Når det er sagt så er saueskinn i en slyngevugge mye mer trøblete å håndtere enn en madrass. Jeg har kunder som har brukt saueskinn hele veien i slyngevugga, og så har jeg hatt kunder som har strevd med å få det til. Grunnen til at saueskinn er vanskelig er at et skinn ikke er like stivt som en madrass. Dermed vil ikke slyngevugga spenne seg skikkelig ut og man får en ”trekkspilleffekt”. Når slyngevugga ikke spenner seg godt nok ut så kan det være litt trøblete å fa babyen nedi slyngevugga. Hvis du ønsker å bruke et saueskinn så har jeg følgende tips: Bruk et skinn som er av den miste størrelsen, jo større skinnet er jo vanskeligere er det nemlig. Skinnet må være kortklippet for å sikre babyen god oksygentilførsel. Ikke bruk et langhåret skinn.
Jeg har to forskjellige madrasser som jeg selger til slyngevuggene mine. Den ene er i ull og den andre er en skummadrass. Ullmadrassen er i ubehandlet filtet ull. Ulla er svanemerket og madrassen er produsert i Norge. Det som er bra med en ullmadrass er at den tar opp fuktighet fra barnets kropp og bidrar til jevn temperatur. Skummadrass mine er produsert i Norge og tilfredsstiller alle norske krav til barnemadrasser. Hva skal man så velge, ullmadrass eller skummadrass? Her tenker jeg at det er litt smak og behag. De som er ullfantaster velger som regel ullmadrassen fordi de ønsker ullas unike egenskaper. De som ikke er så opptatt av ull velger kanskje skummadrassen. Det jeg vil si er at begge to er gode madrasser. Med en madrass så spenner slyngevugga seg mer ut og det blir lettere å få babyen nedi slyngevugga. Skummadrassen spenner slyngevugga litt mer ut enn ullmadrassen.
Under her er en video der jeg viser hvordan man legger en madrass i slyngevugga. I videoen så bruker jeg en ullmadrass men det vil være samme fremgangsmåte for saueskinn og skummadrass. Videoen er ikke av beste kvalitet, den er tatt på en takning fordi jeg hadde en 4-åring som ”lurte i kulissene”, hi hi. Og ja, babyen i videoen er ei dukke 😉